Δηλώσεις για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΘΒΕ





Βασίλης Ισσόπουλος, Ειρήνη Καζάκου, Μένη Λυσαρίδου, Γιάννης Βούρος, Νίκος Βουδούρης, Δέσποινα Σαρόγλου, Μαρία Καραμήτρη.

45.000 μαθητές στις παραστάσεις και στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΘΒΕ!

 
Περισσότεροι από 45.000 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρακολούθησαν τις παραστάσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΘΒΕ, κατά τη θεατρική περίοδο 2013-2014. Στόχος της φετινής χρονιάς είναι να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η διείσδυση του ΚΘΒΕ στη νεολαία, εντείνοντας τον εκπαιδευτικό του ρόλο.

Για το λόγο αυτό, για τη θεατρική περίοδο 2014 – 2015 ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται νέα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρονται δωρεάν και απευθύνονται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ δίνεται, επίσης, μεγάλη έμφαση στις παραστάσεις της Παιδικής και Νεανικής Σκηνής.

«Με το εκπαιδευτικό έργο θέλουμε να αναδείξουμε αυτό που πραγματικά είναι –και οφείλει να είναι- το Κρατικό Θέατρο: ένα ανοιχτό πανεπιστήμιο πολιτισμού, ένα κύτταρο ζωντανό και δημιουργικό, που δεν εξαντλεί τη δραστηριότητά του στον ψυχαγωγικό του ρόλο» σημειώνει η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ Μένη Λυσαρίδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πλαίσιο των ομαδικών επισκέψεων των σχολείων στην Παιδική & Νεανική Σκηνή του ΚΘΒΕ, 9.308 άποροι μαθητές παρακολούθησαν τις παραστάσεις μας κατά τη θεατρική περίοδο 2013-2014.

«Πιστεύουμε στον εκπαιδευτικό ρόλο ενός κρατικού θεάτρου. Έχουμε υποχρέωση να δημιουργούμε αυριανούς θεατές και κυρίως ανθρώπους με ευαισθησίες, πολίτες με ανοιχτές κεραίες. Θεωρώ ότι κάνουμε απλώς το αυτονόητο, υπηρετώντας τον ιδρυτικό νόμο του ΚΘΒΕ, ακόμη και στις πιο δύσκολες συγκυρίες» τονίζει από την πλευρά του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιάννης Βούρος.  

Αξίζει να αναφερθεί ότι, με βάση τα στοιχεία του Καλλιτεχνικού Απολογισμού της προηγούμενης θεατρικής περιόδου: 438 σχολεία επισκέφθηκαν ομαδικά το ΚΘΒΕ το 2013-2014, 39.832 μαθητές παρακολούθησαν τις παραστάσεις της Παιδικής & Νεανικής Σκηνής, ενώ 227 σχολεία υποδέχτηκαν τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και 5.772 μαθητές τα παρακολούθησαν.