ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΟΥ: "ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΔΗΓΗΣΗ"


Δηλώσεις από της συνέντευξη Τύπου που δώθηκε στις 25/2/15 για την παράσταση «Παράνομη οδήγηση» που θα κάνει πρεμιέρα αυτό το Σάββατο στις 28/2, στο Νέο Υπερώο της ΕΜΣ.

    
 
     Η σκηνοθέτης του έργου, Άσπα Καλλιάνη, δήλωσε ότι βλέπει σε αυτόν τον μικρό χώρο του Υπερώου την ενέργεια που διαχέεται μεταξύ των θεατών και των ηθοποιών. Αυτό το έργο, λόγω του τολμηρού θέματός του (παιδοφιλία μέσα στην οικογένεια) δεν «παίζεται» συχνά. Συνεχίζει πως επιλέγει έργα που έχουν να κάνουν με τον πυρήνα της οικογένειας. Αναφέρει πως η Νεφέλη Κουρή είναι τρομερά χαρισματικό πλάσμα και πως είναι δώρο που είναι μαζί τους. Όσο για το έργο, στο οποίο έχει επέμβει και δραματουργικά, τονίζει πως το προσεγγίζει τολμηρά και ανθρώπινα και πως το θέμα του βρίσκεται σε μια ρήση του Καμύ «η μοναξιά ενώνει αυτούς που η κοινωνία χωρίζει».


Η κ. Κουρή, πρωταγωνίστρια του έργου, υποστηρίζει πως το έργο έχει θέμα τη διαφορετικότητα του άλλου και πώς εξετάζεται το γεγονός ότι πρέπει να ενταχθείς σε ένα σύνολο για να τη «βγάλεις» καθαρή. Μερικοί καίγονται. Ακόμη, δηλώνει πως την ενδιαφέρει η δυσλειτουργική οικογένεια και πώς καμιά φορά η οικογένεια μπορεί να σε καταστρέψει.

      Ο συμπρωταγωνιστής της, κ. Ζαλμάς, αναφέρθηκε στη συνεργασία του με την κ. Καλλιάνη, τη σκηνοθέτη, και υποστήριξε πως δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει τον ηθοποιό «ξεσκέπαστο», και πως ξεγυμνώνει την αλήθεια με την σκηνοθεσία της. Ακόμη δηλώνει πως η σκηνοθέτης «πήγε» το έργο λίγο πιο πέρα και πως υπάρχει τέτοια αμεσότητα που θα μπορούσε ο θεατής να βάλει τον εαυτό του στη θέση των ηρώων του έργου.

     Τέλος, ο κ. Σεϊμένης, υποστηρίζει πως η κοινωνία φοράει παρωπίδες για τα θέματα που θίγει το έργο και ότι η παιδεραστία δεν θα υπήρχε αν κάποια παιδιά δεν αφήνονταν στους κινδύνους της.