ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ || «ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ» || Κλιματική Κρίση: η ζωή μας αλλάζει-μέρος τρίτο



«ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ» ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ

Κλιματική Κρίση: η ζωή μας αλλάζει-μέρος τρίτο



 

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19.00, στη σκηνή της Φρυνίχου 14 του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν θα πραγματοποιηθεί η τρίτη -και τελευταία για το 2023- συνάντηση υπό τη θεματική ενότητα Κλιματική Κρίση: η ζωή μας αλλάζει, στο πλαίσιο των δράσεων της «Ανοιχτής Σκηνής».

Η «Ανοιχτή Σκηνή» είναι ένα πρωτότυπο πρόγραμμα γνώσης, διαλόγου και δημιουργίας του Θεάτρου Τέχνης όπου επιστήμη  και τέχνη συναντώνται πάνω στη σκηνή αλλά και με το κοινό, με αφορμή ζητήματα που απασχολούν έντονα την εποχή μας.

Μετά τις δύο πρώτες επιτυχημένες συναντήσεις, την Τετάρτη 20/12, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδόπουλος θα δώσει ομιλία με τίτλο το «Το αποτύπωμα των φυσικών καταστροφών», όπου θα αναφερθεί στην εμπειρία του καλύπτοντας φωτιές και πλημμύρες και θα περιγράψει μέσα από ιστορίες, όσα βιώνουν οι άνθρωποι που χάνουν τα σπίτια ή το δάσος τους.

Στη συνέχεια ο explorer-adventurer Μάριος Γιαννάκου υπό τον τίτλο «Η πορεία προς τη Στέγη του Κόσμου», θα μιλήσει για την εμπειρία του μέσα από τις περιπετειώδεις διαδρομές και αποστολές που έχει πραγματοποιήσει στα πιο αφιλόξενα σημεία του πλανήτη.

Οι ομιλίες θα πλαισιωθούν από προβολή υλικού.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με την παρουσίαση μουσικής και κειμένων με έμπνευση τη θεματική των ομιλιών.

Στο καλλιτεχνικό μέρος, διαβάζει ο Μενέλαος Κυπαρίσσης.  Η σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου και ο ηθοποιός Άγγελος Μπούρας τραγουδούν μουσική σύνθεση του Λευτέρη Βενιάδη. Στο πιάνο ο Γιώργος Μπουκαούρης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Δελτία εισόδου θα διατίθενται την ημέρα της εκδήλωσης στο ταμείο του θεάτρου (από τις 5 μμ). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Να σημειωθεί ότι στις δύο προηγούμενες εκδηλώσεις μίλησαν οι καθηγητές (αλφαβητικά): Χάρης Δούκας, Χρήστος Ζερεφός, Δημήτρης Ζιακόπουλος, Μαργαρίτα Αριανούτσου-Φαραγγιτάκη και συμμετείχαν οι καλλιτέχνες (αλφαβητικά) : Κωνσταντίνος Ευστρατίου, Μενέλαος Κυπαρίσσης, Δημήτρης Μαγγίνας, Μαριλένα Μόσχου, Ελένη Νιωτάκη, Φωτεινή Παπαδοπούλου, Ευγένιος Χαλίλ και η χορωδία της Δραματικής Σχολής του Θέατρου Τέχνης. 

Επιμέλεια επιστημονικού προγράμματος «Ανοιχτής Σκηνής»: Καλή Παγουλάτου-Κυπαρίσση.

Σχεδιασμός προγράμματος: Μαριάννα Κάλμπαρη

Επιμέλεια μουσικού μέρους: Κωνσταντίνος Ευστρατίου

Οργάνωση-διεύθυνση παραγωγής εκδηλώσεων «Ανοιχτής Σκηνής»:

Δημήτρης Μαγγίνας

 

Οι εκδηλώσεις της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ» πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη της DIAGEO & JOHNNY WALKER