THEATROLOGA KAI ALLA : ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ "ΑΜΑΛΙΑ" Bookmark and Share

16.5.19

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ "ΑΜΑΛΙΑ"

ΟΛΕΣ ΜΕΤΑΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ

1η: ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΕΣ 19/5,ΚΥΡΙΑΚΗ (ΠΑΙΔΙΚΟ)

2η: ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ, Τ' ΟΝΕΙΡΟ 20&21/5 ΔΕ-ΤΡ.

3η: Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ 22&23/5 ΤΕΤ.-ΠΕ.

4η: ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 24&25/5 ΠΑ.-ΣΑ.

5η: ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ 27&28/5 ΔΕ-ΤΡ.

6η: BODYTERRANEAN-THE SHOW 29&30/5 ΤΕΤ.-ΠΕ.

7η: ΜΕΙΝ ΚΟΜΠΛΕΧ 31/5&1/6 ΠΑΡ.-ΣΑΒ.



«ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΕΣ» ΤΟΥ ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ
Παιδική θεατρική παράσταση με ανθρωπιστικό χαρακτήρα, επίκαιρη μετά από 60 χρόνια!

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΕΣ είναι μια διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά 4+, βασισμένη στο ομώνυμο κείμενο του Ουμπέρτο Έκο «ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΕΣ». Μια τρυφερή θεατρική παράσταση γεμάτη αισιοδοξία και ελπίδα, που υμνεί τη φιλία και τη διαφορετικότητα . «Να ακούτε αυτούς που σας αγαπούν», «Το διαφορετικό είναι αυτό που τελικά είναι και όμορφο» και «Αν θέλετε κάτι πολύ να παλέψετε για να το καταφέρετε» είναι τα βασικά μηνύματα της παράστασης. Περιέχει πολλές πληροφορίες για το πλανητικό μας σύστημα, το διάστημα αλλά και τη μικρή μας Γη, δοσμένες με χιούμορ. «Άραγε μπορείς να γίνεις στα αλήθεια ότι ονειρεύεσαι;» Τα όνειρα είναι για να πραγματοποιούνται και μην ξεχνάτε να αγαπάτε. Να αγαπάτε πολύ!
Στην παράσταση, ΤΡΕΙΣ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΕΣ από διαφορετικά μέρη της Γης (Ρωσία, Κίνα, Αμερική), με πολλές διαφορές στη γλώσσα, τη μουσική, το φαγητό, ετοιμάζονται για το πρώτο μακρινό ταξίδι στον πλανήτη Άρη. ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΕΣ είναι τόσο διαφορετικοί αλλά και τόσο ίδιοι σε σχέση με τον Ούκου, το περίεργο εξωγήινο πλάσμα που συναντούν. Στην αρχή τον φοβούνται και του επιτίθενται, αλλά ο Ούκου δεν ξέρει από βία και χορεύει. Μετά τρομάζει, συγκινείται, κλαίει. Σιγά-σιγά τον πλησιάζουν και αρχίζουν να τον καταλαβαίνουν, είναι τόσο γλυκός και αξιαγάπητος από κοντά. Θα τον πάρουν άραγε μαζί τους στη Γη; Θα καταφέρουν να φτάσουν στον προορισμό τους; Κάπου προσγειώνονται, αλλά αυτός ο πλανήτης ποιος είναι;

Ο Ουμπέρτο Έκο, διάσημος συγγραφέας, σημειολόγος και εκπαιδευτικός, είναι γνωστός για τα έργα του ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ, ΤΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ ΤΟΥ ΦΟΥΚΩ, ΜΠΑΟΥΝΤΟΛΙΝΟ κα. ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΕΣ αποτελεί το μόνο έργο του για παιδιά και ενώ γράφτηκε τη δεκαετιά του ΄60 σε ένα κόσμο διχασμένο, το κείμενο παραμένει ακόμα και σήμερα επίκαιρο με ηχηρά μηνύματα.
Ο παραγωγός, το Πολιτιστικό Πάρκο, είναι εκπαιδευτικός φορέας με εμπειρία 10 ετών στα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα και οι παραγωγές του έχουν επίσης παιδαγωγικό χαρακτήρα. Το 2019 εκτός από την παράσταση του Ουμπέρτο Έκο διοργανώνει τη μουσικοχορευτική παράσταση «Jazz for kids : Η ιστορία ενός ρυθμού», «Ο Τάκης Τεταρτάκης και οι φίλοι του» για την προσχολική ηλικία, «Ξανθίππη, η γυναίκα του Σωκράτη» ο θεατρικός μονόλογος που απευθύνεται σε έφηβους και «Ο Φιλάργυρος» του Μολιέρου από τον Φεβρουάριο του 2019.
Συντελεστές: Μετάφραση - διασκευή: Αγγελική Παρδαλίδου, σκηνοθεσία: Αγγελική Παρδαλίδου, πρωτότυπη μουσική: Λευτέρης Κρητικός, κινησιολογία - χορογραφία: Ανούσκα Οικονόμου & Άννα Κλιάφα, σκηνικά & κοστούμια: Ελένη Σουμή, παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Ντζάνκα, Δημήτρης Νικολόπουλος, Πασχάλης Μηλιορέλλης, Γιώργος Σαμαράς, οργάνωση παραγωγής: Φαίη Γιώτη, Φωτογράφος: Μαρία Αγγελική Γκίντη, Παραγωγή: Πολιτιστικό Πάρκο.


Μια παραγωγή του Πολιτιστικού Πάρκου, για μια και μόνο μέρα στο Θέατρο Αμαλία
(Αμαλίας 71, Θεσσαλονίκη) την Κυριακή 19/5 στις 12:00 μμ

Τιμή Εισιτηρίου: 10€
Πληροφορίες /κρατήσεις 2103647200, 22990 42100
 VIDEO: https://youtu.be/mYK0pFvDS_k
' SITE : https://www.politistikoparko.com/treiskosmonautes/
 FACEBOOK: https://www.facebook.com/Οι-Τρείς-Κοσμοναύτες

---------------------------------------------------------------

«ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ , Τ΄ΟΝΕΙΡΟ»
στο Θέατρο Αμαλία
στις 20 & 21 Μαϊου


Μια ιδιαίτερη παράσταση, αφιερωμένη στην πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια και εκδότρια εφημερίδας, την Καλλιρρόη Σιγανού-Παρρέν, παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο 2018, στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η παράσταση φέτος φιλοξενήθηκε στο θέατρο Κνωσός , στην Αθήνα, με μεγάλη επιτυχία.
Σαν σε όνειρο η Καλλιρρόη Σιγανού-Παρρέν συναντιέται με τη λυρική ποιήτρια Σαπφώ και μέσα από τους διαλόγους τους παρουσιάζονται η ζωή, το έργο τους και οι αγώνες τους για τη χειραφέτηση της γυναίκας .
Η Καλλιρρόη Παρρέν, στην Αθήνα στα τέλη του 19ου αιώνα, αποφασίζει να ακολουθήσει το επάγγελμα της δημοσιογραφίας. Έτσι γίνεται η πρώτη Ελληνίδα δημοσιογράφος, εκδότρια και διευθύντρια, όταν το 1887 άρχισε να εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «Εφημερίς των Κυριών» που συντασσόταν αποκλειστικά από γυναίκες και απευθυνόταν σε γυναίκες.
Επίσης, το πάθος της για την αναβίωση και τη διατήρηση των ελληνικών εθίμων και παραδόσεων την οδήγησε το 1911 να δημιουργήσει το «Λύκειον των Ελληνίδων». Η δράση της έπαιξε καταλυτικό ρόλο και στην αναγνώριση των γυναικείων δικαιωμάτων στη νεότερη Ελλάδα. Είναι αυτή που διεκδίκησε πρώτη το δικαίωμα ψήφου για τις γυναίκες, 70 χρόνια πριν γίνει πραγματικότητα!Πρώτη, επίσης, πέτυχε να επιτρέπεται στις γυναίκες να φοιτούν στο Πανεπιστήμιο και στο Πολυτεχνείο και είναι αυτή που διεκδίκησε και κέρδισε καλύτερες συνθήκες για τις εργάτριες, όταν μπήκε μπροστά στη μεγάλη απεργία των κλωστηρίων και των υφαντουργείων του Πειραιά. Το 1918 η Καλλιρρόη Παρρέν εξορίστηκε στην Ύδρα για τα πολιτικά της φρονήματα.
Για τους αγώνες της η Καλλιρρόη Παρρέν συκοφαντήθηκε από την οπισθοδρομική κοινωνία της εποχής και δέχονταν απειλές και για την ίδια της τη ζωή. Σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή σκέφτεται να τα παρατήσει απογοητευμένη από τους ανθρώπους. Όμως εκεί παρουσιάζεται σαν σε όραμα η αγαπημένη της ποιήτρια Σαπφώ, της οποίας τα ποιήματα διδάσκονταν μαζί με αυτά του Ομήρου σε όλα τα σχολεία της αρχαίας Ελλάδας. Μέσα από τους διαλόγους τους η Σαπφώ ξεδιπλώνει την δική της ζωή , την φιλοσοφία της και τους αγώνες της και σιγά σιγά πείθει την Παρρέν ότι έχει καθήκον να συνεχίσει να διεκδικεί τα δικαιώματα των γυναικών.
Λίγα λόγια για την συγγραφέα
Η Έλενα Παλαιολόγου είναι ποιήτρια και στιχουργός. Γεννήθηκε στην Αυστραλία και μεγάλωσε στην Ελλάδα, αλλά μοιράζει τις δραστηριότητές της και στις δύο χώρες. Ποιήματά της έχουν βραβευτεί σε εθνικούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «Το ξέσπασμα της Νηρηίδας» όπου μέσα βρίσκονται πολλά βραβευμένα της ποιήματα. Εμπνέεται από την ''γυναίκα” ως σύμβολο μέσα στους αιώνες και περιγράφει τις πτυχές της στα ποιήματά της. Έγραψε το πρώτο της θεατρικό έργο «Εφημερίς των Κυριών τ ‘όνειρο», συγκινημένη από δύο μεγάλες προσωπικότητες της ιστορίας μας, την ποιήτρια Σαπφώ και την μεγάλη φεμινίστρια και πρώτη εκδότρια εφημερίδας αποκλειστικά για γυναίκες, την Καλλιρρόη Σιγανού-Παρρέν.
Συντελεστές παράστασης
Συγγραφέας - ποιήτρια: ΄Ελενα Παλαιολόγου
Επιμέλεια κειμένων: Ανδρομάχη Παπαγιαννάκη
Σκηνοθέτης: Ισμήνη Σακελλαροπούλου
Παίζουν: Βίκυ Μαραγκάκη ως Καλλιρρόη Παρρέν και Θεοδώρα Σιάρκου ως Σαπφώ
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Αρετή Κοκκίνου
Τσέλο: Σταύρος Παργινός
Κιθάρα: Αρετή Κοκκίνου
Ερμηνεύτρια: Μόρφω Τσαϊρέλη
Χορογραφία: Φένια Μπότση
Χορός :Αλίντα Μπλέτα
Σκηνογράφος: Γιώργος Λυντζέρης
Κουστούμια: Καλλιόπη Παλεοσακελίτου
Σε video art οι Χορεύτριες: Πένυ Μακαρίου, Εμμανουέλα Κοκμοτού, Χρύσα Μπράτσα, Μαρία Μαρίνα, Νεφέλη Αργυροπούλου, Μαρία Σφήκα
Φωτισμός: Αλέξανδρος Πολιτάκης,
Φωτογραφίες: Χρήστος Δεληκάρης
Εκτέλεση Παραγωγής: Όψεις Πολιτισμού


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις: Δευτέρα 20 και Τρίτη 21 Μαϊου, στις 9 μ.μ.
Χώρος: Θέατρο Αμαλία
Διεύθυνση: Αμαλίας 71

Εισιτήριο: Κανονικό 13 ευρώ, Μειωμένο 10 ευρώ
Ειδικές τιμές για ομαδικές Κρατήσεις και Συλλόγους (τηλ. 2310257218, 6986713300, 6934115555)
Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου Αμαλία, Καθημερινά 10.00-15.00 & 17.30-21.30
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310842509, 2310257218

-------------------------------------------------
«Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ»
Με την Κατερίνα Διδασκάλου
στις 22 & 23 Μαΐου, Ώρα 21.00
στο Θέατρο Αμαλία




Την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Μαΐου, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Αμαλία, η παράσταση « Η πόρνη από πάνω» του Αντώνη
Τσιπιανίτη και σκηνοθεσία του Σταμάτη Πατρώνη με την Κατερίνα Διδασκάλου.
Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς ,την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε.....
Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. ‘Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας που μας ταξιδεύει για 70 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη

Παίζουν
Κατερίνα Διδασκάλου

Συντελεστές
Συγγραφέας : Αντώνης Τσιπιανίτης
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης


Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χώρος: Θέατρο Αμαλία
Διεύθυνση: Αμαλίας 71

Εισιτήριο: Κανονικό 13 ευρώ, Μειωμένο 10 ευρώ
Ειδικές τιμές για ομαδικές Κρατήσεις και Συλλόγους (τηλ. 2310257218, 6986713300, 6934115555)
Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου Αμαλία, Καθημερινά 10.00-15.00 & 17.30-21.30
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310842509, 2310257218
----------------------------------------------------------------------------------

Caryl Churchill
Ένας Αριθμός [A Number]


Η παράσταση Ένας Αριθμός, σε σκηνοθεσία Aνδρέα Γ. Ανδρέου, μετά από μία επιτυχημένη χειμερινή περίοδο στο Bios στην Αθήνα, έρχεται στη Θεσσαλονίκη. Για δύο μόνο παραστάσεις, στο Θέατρο Αμαλία, στις 24 και 25 Μαΐου.
Θα μπορούσα να σε είχα σκοτώσει και να κάνω άλλο γιο αλλά δεν το ’κανα, επειδή σε λυπήθηκα.Ο πατέρας δεν είναι νέος όταν εσύ είσαι μικρός, δεν έχει ηλικία, είναι μία δύναμη. Μία σκοτεινή, κατασκότεινη δύναμη.
Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο του σύγχρονου αγγλικού ρεπερτορίου. Η σπουδαία θεατρική συγγραφέας Κάρυλ Τσέρτσιλ συνθέτει μία αλληγορία για τον σύγχρονο κόσμο, τη σχέση πατέρα-γιου και τα όρια του επιτρεπτού. Δύο ηθοποιοί από διαφορετικές γενιές συμπράττουν επί σκηνής για πρώτη φορά για να ενσαρκώσουν έναν αριθμό προσώπων, καταστάσεων και ταυτοτήτων τόσο μακριά όμως τόσο κοντά.
Μία οδυνηρή αποκάλυψη προκαλεί μία ασυνήθιστη συνάντηση. Ο Λεωνίδας Κακούρης (Σόλτερ) συναντά στο πρόσωπο του Έκτορα Λιάτσου τους τρεις γιους του (Μπέρναρντ, Μπέρναρντ και Μάικλ Μπλακ). Ένας τους είναι το πρωτότυπο. Οι υπόλοιποι, αντίγραφα. Σε ένα περιβάλλον αμιγώς αρσενικό, ένας αγώνας ξεκινά. Ένας αγώνας αμφισβήτησης, υπερίσχυσης και, τελικά, αποδοχής. Του γιου από τον πατέρα. Του πατέρα από τους γιους. Οι όροι αυτής της αποδοχής οδηγούν σε μία ακραία πράξη-αντίδραση σε μία ταυτότητα που καταρρέει. Το σκηνικό, σταθερά, το πατρικό σπίτι.
Το έργο έχει αποσπάσει διεθνή βραβεία και έχει αποτελέσει σκηνική και ερμηνευτική πρόκληση για ηθοποιούς επιπέδου όπως οι Michael Gambon, Daniel Craig, Sam Shepard, Tom Wilkinson, Rhys Ifans κ.ά. Στην Ελλάδα αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του μεγάλου Τάσου Μπαντή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Ανδρέας Γ. Ανδρέου
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Ματίνα Μέγκλα
Σχεδιασμός Φωτισμών: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Διεύθυνση Παραγωγής: Νίκος Μαυράκης
Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα, Νίκος Μαυράκης
Φωτογραφίες: Karol Jarek
Παραγωγή: TooFarEastProductions, Apparat Athen, Bios


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Θέατρο Αμαλία
Αμαλίας 71, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310 888 894


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:
Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Μαΐου στις 21:00
Διάρκεια: 60΄
Τιμή εισιτηρίου: 15€ (ενιαίο), 13€ (μειωμένο)

Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου Αμαλία, Καθημερινά 10.00-15.00 & 17.30-21.30
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310842509, 2310257218


LET’S BE SOCIAL:
Facebook: Ένας Αριθμός / A Number
Facebook event: Ένας Αριθμός - Θεσσαλονίκη
Instagram: TooFarEast Productions Website: www.toofareast.gr


-------------------------------------------------------------------


«Xαρτοπόλεμος»
Κείμενο: Βαγγέλης Ρωμνιός
Δραματουργία – επεξεργασία κειμένου: Γιωργής Τσουρής
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης

Ο ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Μαίου
Στο Θέατρο Αμαλία



Ο «ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ», η απόλυτη Sold Out επιτυχία, ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη στο Θέατρο ΑΜΑΛΙΑ. Συγκεκριμένα, παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 27/5 και την Τρίτη 28/5.
Η παράσταση αγκαλιάστηκε όσο λίγες την προηγούμενη θεατρική σαιζόν, ξεχώρισε από κοινό και κριτικούς και χαρακτηρίστηκε ως «γροθιά στο στομάχι» για την σύγχρονη πραγματικότητα. Κωμωδία και δράμα, αγωνιώδες θρίλερ και καθημερινότητα συμπλέκονται και συνθέτουν το μωσαϊκό του έργου, αλλά και την ταυτότητα της Ελλάδας του σήμερα.
Λίγα λόγια για το έργο: Σε ένα υποθηκευμένο σπίτι, έναν σύγχρονο «Βυσσινόκηπο», πέντε ήρωες, τρία αδέλφια, μια κοπέλα και ένας πωλητής, όλοι εκπρόσωποι της αντιηρωικής γενιάς των τριαντάρηδων στην Αθήνα της κρίσης, κρίνονται, αλληλοαγαπιούνται και αλληλοκατασπαράζονται. Σε μια μόνο μέρα παιδικά και ενήλικα τραύματα χρόνων βγαίνουν στην επιφάνεια. Η προσπάθεια για επιβίωση-οικονομική αλλά και συναισθηματική-οδηγεί στα άκρα με αναπάντεχη κατάληξη. Ένα σύγχρονο θρίλερ που θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί στην διπλανή μας πόρτα. Ένας «Χαρτοπόλεμος» που θα σκορπίσει στον αέρα τις στάχτες μιας ολόκληρης κοινωνίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Βαγγέλης Ρωμνιός Δραματουργία - Επεξεργασία κειμένου: Γιωργής Τσουρής Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης
Μουσική-Video εγκατάσταση: Γιωργής Τσουρής Σκηνικά: Κωνσταντίνα Μαρδίκη Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτης: Γιωργής Τσουρής Σχεδιασμός μακιγιάζ: Άρτεμις Βαλτάτζη Φωτογραφίες: Γεωργία Παναγοπούλου-Ανδρέας Παπακωνσταντίνου Οργάνωση Παραγωγής: MA NON TROPPO* - Γιωργής Τσουρής
Εκτέλεση Παραγωγής: Όψεις Πολιτισμού Ηθοποιοί: Γιωργής Τσουρής, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Θάνος Αλεξίου, Παύλος Πιέρρος και Φοίβος Ριμένας


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30
Διάρκεια: 85 λεπτά
Χώρος: ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ

Εισιτήριο: Κανονικό 13 ευρώ, Μειωμένο 10 ευρώ, Aτέλεια 5 ευρώ
Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου Αμαλία, Καθημερινά 10-15.00 & 17.30-21.30
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2310842509, 2310257218



* Η Εταιρία Θεάτρου MA NON TROPPO ιδρύθηκε το 2012 από τον Γιωργή Τσουρή και τη Βάλια Παπακωνσταντίνου και δραστηριοποιείται θεατρικά στην Αθήνα. Δίνοντας βάση στο νεοελληνικό κείμενο, αναζητεί τρόπους να μιλήσει μέσα από το σήμερα για ζητήματα διαχρονικά, κρίσιμα για τον άνθρωπο σαν άτομο αλλά και για την Ελλάδα σαν συλλογικό υποκείμενο. Το 2014 παρουσίασε στο Από Μηχανής Θέατρο την παράσταση «Τα Λουλούδια στην κυρία» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, ενώ το 2017 με τον ίδιο σκηνοθέτη, σημείωσε τεράστια επιτυχία με την παράσταση «Χαρτοπόλεμος», αρχικά στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης και μετέπειτα στο Θέατρο Γκλόρια Μικρό για δύο σαιζόν. Το καλοκαίρι του ’17 παρουσίασε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών την παράσταση «Ο Αλαβροστοισειώτης» σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζόπουλου.

------------------------------------------------------------------

Simone Mongelli
Bodyterranean –The Show
Music without instruments
στις 29 και 30 Μαΐου
στο Θέατρο Αμαλία

Όταν ο ήχος του σώματος
παντρεύεται με την παράδοση

Ο ήχος του σώματος, η φωνή, η παράδοση: αρχέγονα συστατικά για μία πολύ σύγχρονη και πρωτοποριακή παράσταση, που συνδυάζει ρυθμό και κίνηση, μουσική και θέατρο, χωρίς κανένα άλλο μέσο, εκτός από το ίδιο το ανθρώπινο σώμα.

Ο Simone Mongelli και η ομάδα του παρουσιάζουν το Bodyterranean, έργο βασισμένο στο ομώνυμο άλμπουμ που ο Ιταλός καλλιτέχνης εξέδωσε πριν μερικούς μήνες, αποτέλεσμα μίας μακρόχρονης έρευνας πάνω στο πάντρεμα της σύγχρονης γλώσσας της Body Music με την αρχαία γλώσσα της παράδοσης της Ελλάδας και της Ιταλίας, όπου χρησιμοποίησε αποκλειστικά τους ήχους του σώματος, ως κρουστό, και της φωνής, ως μελωδικό όργανο.

Ένα έργο που πρωτοτυπεί στην Ελλάδα, και όχι μόνο, το οποίο έρχεται σαν συνέχεια της καλλιτεχνικής πορείας του Simone Mongelli, και της προσωπικής του έρευνας πάνω στο παραδοσιακό υλικό.

Στο άλμπουμ συνέπραξε με πολλούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από το διεθνή κύκλο της Body Music και από την εγχώρια σκηνή της παραδοσιακής και a cappella μουσικής, όπως τους Max Pollak, Bryan Dyer, Antwan Davis και Raùl Cabrera, την Αρετή Κετιμέ, την Μαρία Κώτη, τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο (στα φωνητικά!), τον Αλέξανδρο Καψοκαβάδη, τα φωνητικά σύνολα Πλειάδες και Stringless, τους beat-boxers Word of Mouth, τον Θάνο Δασκαλόπουλο.

Για την υλοποίηση της παράστασης, ύστερα από διαδικασία ακρόασης, επέλεξε πέντε νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες και performers, με ειδικότητες στο παραδοσιακό τραγούδι, τον χορό, την μουσική του σώματος και γενικά το performing, για να δημιουργήσει μία καινούργια, δυναμική ομάδα που υπόσχεται πολλά.

Το Bodyterranean είναι μία πλούσια, δυναμική παράσταση με κύρια συστατικά τον ρυθμό και την πολυρυθμία, την μελωδία και την πολυφωνία, την κίνηση και την ατμόσφαιρα, και με επίκεντρο το σώμα.

Η παράσταση έκανε την πρεμιέρα της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2017, στο πλαίσιο του IBMF, το μεγαλύτερο φεστιβάλ του είδους παγκοσμίως, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Keith Terry (http://www.internationalbodymusicfestival.com/), σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία κοινού και κριτικής.

Simone Mongelli – σύλληψη, συνθέσεις και ενορχηστρώσεις παραδοσιακού υλικού, σκηνοθεσία, body percussion, φωνητικά Σίσσυ Πιντέλα – body percussion, φωνητικά, χορός Μιχάλης Κωτσόγιαννης – φωνητικά, body percussion, beat-box
Μαρία Πλουμή – τραγούδι, φωνητικά, body percussion
Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου – τραγούδι, φωνητικά, body percussion Φώτης Φωτόπουλος - body percussion, φωνητικά
Σελήνη Φιλιππιτζή - τραγούδι, φωνητικά, body percussion
Τάσος Σκλαβούνος – φωτισμός Νικόλας Σταυριανουδάκης – ήχος
Κωνσταντίνα Κρίγκου - κοστούμια
Εκτέλεση Παραγωγής: Όψεις Πολιτισμού


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις: Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Μαϊου, στις 9 μ.μ.
Χώρος: Θέατρο Αμαλία
Διεύθυνση: Αμαλίας 71

Εισιτήριο: Κανονικό 15 ευρώ, Μειωμένο 13 ευρώ
Ειδικές τιμές για ομαδικές Κρατήσεις και Συλλόγους (τηλ. 2310257218, 6986713300, 6934115555)
Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου Αμαλία, Καθημερινά 10.00-15.00 & 17.30-21.30
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310842509, 2310257218



Σχετικοί σύνδεσμοι: Promo video
 Show teaser
 Album teaser
Ρεπορτάζ για την παράσταση
Συνέντευξη στο Μουσικόγραμμα
Άρθρο στο Musicpaper
Διάφορα σχετικά δημοσιεύματα Reviews http://simonemongelli.wix.com/bodymusic http://www.simonemongelli.eu

-----------------------------------------------------------------------------


«Mein Komplex»
Όταν ο Hitler συνάντησε τον Freud…

σε διασκευή-σκηνοθεσία Μπάμπη Κλαλιώτη




Μια ξεκαρδιστική κωμωδία για την επίσκεψη ενός άνδρα, που πρόκειται να γίνει διάσημος, σ΄έναν ήδη διάσημο ψυχίατρο, στη Βιέννη του 1920, ζητώντας τη βοήθειά του, μια και η σεξουαλική του ζωή δεν είναι αυτή που θα επιθυμούσε ο ίδιος...
Ποιος είναι όμως ο ασθενής που επισκέπτεται τον διασημότερο ψυχίατρο στον κόσμο για να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά;
Το Mein Κomplex, φέρνει τον Χίτλερ και την φιλενάδα του, Κριστίν, στο ιατρείο του Σίγκμουντ Φρόυντ!
Ο Φρόυντ αναλαμβάνει να βοηθήσει αυτό το… ασυνήθιστο ζευγάρι, και δεν αργεί να ξεκινήσει μια σειρά από αναπάντεχες, «δυσάρεστες» αλλά εξαιρετικά κωμικές καταστάσεις. Οι μορφές του υποψήφιου δικτάτορα και του διασημότερου ψυχίατρου είναι σκιαγραφημένες με γλαφυρότητα και πολύ χιούμορ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Μπάμπης Κλαλιώτης
Σκηνικά – Κοστούμια: Μάγδα Καλέμη
Μουσική Επιμέλεια – Τσέλο: Σταύρος Παργινός
Κινησιολογική Επιμέλεια: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Φωτισμοί: Νίκος Καλαντζής
Sound Design: Σωτήρης Καναρέλης
Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ
Εκτέλεση Παραγωγής: Όψεις Πολιτισμού

ΠΑΙΖΟΥΝ (με αλφαβητική σειρά):
Μάνθος Καλαντζής, Βαρβάρα Καρά, Κώστας Καραμουσάλης

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70 λεπτά



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις: Παρασκευή 31 Μαίου και Σάββατο1 Ιουνίου, στις 9 μ.μ.
Χώρος: Θέατρο Αμαλία
Διεύθυνση: Αμαλίας 71

Εισιτήριο: Κανονικό 15 ευρώ, Μειωμένο 13 ευρώ

Ειδικές τιμές για ομαδικές Κρατήσεις και Συλλόγους (τηλ. 2310257218, 6986713300, 6934115555)
Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου Αμαλία, Καθημερινά 10.00-15.00 & 17.30-21.30
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310842509, 2310257218






Δεν υπάρχουν σχόλια :

--------------------------ΠΝΟΗ ΕΛΠΙΔΑΣ


Αγοράστε έργα τέχνης