THEATROLOGA KAI ALLA : ΑΚΡΟΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ Bookmark and Share

11.1.24

ΑΚΡΟΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

 Οι Μορφές Έκφρασης γιορτάζουν φέτος 30 χρόνια από την δημιουργία τους και έχοντας διανύσει μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής δημιουργίας ανακοινώνουν την 3η Υποτροφία για νέες και νέους καλλιτέχνες.

Βασικός στόχος της υποτροφίας είναι η δημιουργία μιας επαγγελματικής ομάδας που κατόπιν εκπαίδευσης θα συμμετέχει στις καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις των Μορφών Έκφρασης.

Η Κίνηση, ο Λόγος κι ο Ρυθμός αντιμετωπίζονται ως ολότητα, ως αναπόσπαστο κομμάτι της καλλιτεχνικής ταυτότητας της ομάδας. Με έμφαση στην πρακτική από την πρώτη μέρα, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επαγγελματική παρουσία της ομάδας, η οποία θα προσανατολιστεί στη μελέτη της αρχαίας τραγωδίας με σκοπό τη δημιουργία παράστασης (Ηλέκτρα του Σοφοκλή). Ακόμη, θα προσεγγίσουμε τη νέα ελληνική παράδοση με δραματοποίηση της παραλογής «Το Γιοφύρι της Άρτας».

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν νέοι και νέες καλλιτέχνες, που είτε σπουδάζουν είτε έχουν αποφοιτήσει από καλλιτεχνικές σχολές, αλλά και όσοι ασχολούνται εντατικά με τον δικό τους προσωπικό τρόπο με τις τέχνες του Θεάτρου, της Μουσικής και του Χορού.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

• Αγωγή του λόγου και της φωνής.

• Νιώθοντας το σώμα μας.

• Κάθε μάσκα κι ένας ρόλος.

• Αφήγηση – Διήγηση – Αρχαία Τραγωδία – Παραλογές.

• Παίζοντας ό,τι έχουμε ακούσει για τη Μουσική με βάση το μουσικοκινητικό σύστημα του C. ORFF.

• Αποκτώντας Αυτοπεποίθηση.

• Παίζοντας – το παιχνίδι και η σχέση του με τη ζωή.

ΠΟΤΕ: Παρασκευή 18:00 – 21:00

ΠΟΥ: Στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα.

Υπεύθυνος σπουδών: Θωμάς Κινδύνης

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στέλνοντας mail στο: meakroaseis@gmail.com γράφοντας στο θέμα ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ή καλώντας στα τηλέφωνα: 210 3464903 & 210 3464002.

Η επιλογή θα γίνει κατόπιν προσωπικής συνέντευξης.

Περισσότερα για τις Μορφές Έκφρασης:

Οι Μορφές Έκφρασης ιδρύθηκαν το 1993 από τον ηθοποιό, σκηνοθέτη, μουσικοπαιδαγωγό και δάσκαλο θεάτρου Θωμά Κινδύνη. Έχοντας ως στόχο την ανύψωση του ανθρώπινου πνεύματος και την ανάδειξη της αυτογνωσίας ως υπέρτατο σκοπό μέσα από τις τέχνες του Θεάτρου, της Μουσικής και της Κίνησης, έχουν μια πλούσια παραγωγή στον χώρο του Πολιτισμού και της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης.

Μεταξύ άλλων έχουν ανεβάσει παραστάσεις Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο, συμμετέχοντας σε Ελληνικά και Διεθνή Φεστιβάλ.

Παραστάσεις με θέματα εμπνευσμένα από την Νεότερη Ελληνική παράδοση, Θέατρο για παιδιά και καλλιτεχνικά εργαστήρια για ενήλικες, παιδιά, εφήβους καθώς και Θερινά καλλιτεχνικά σχολεία για παιδιά και εφήβους.

www.morfesekfrasis.gr

Περισσότερα για τον Θωμά Κινδύνη:

Ο Θωμάς Κινδύνης είναι Δάσκαλος Θεάτρου, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης και Μουσικοδιδάσκαλος. Φοίτησε πλάι στο Δ. Ροντήρη για 11 χρόνια που ήταν και τα τελευταία της ζωής του, ενώ υπήρξε βοηθός του στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή και στους «Πέρσες» του Αισχύλου. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Δραματική Σχολή του Π. Κατσέλη το 1973. Σπούδασε Βυζαντινή μουσική, ενώ είναι κάτοχος πτυχίων Ευρωπαϊκής μουσικής, (Μουσικοδιδάσκαλος, Πτυχίο Ειδικό Αρμονίας), καθώς και Μουσικοκινητικής Αγωγής Συστήματος C. ORFF (SCHULWERK ZENTRUM SALZBURG).

Σπούδασε Φωνητική και Τραγούδι με την Ηρώ Πάλλη, ειδικεύτηκε πλάι στο Δ. Ροντήρη στο μάθημα της Αγωγής του Λόγου και της Φωνής, το οποίο δίδαξε, καθώς και Υποκριτική και Μουσική για 10 χρόνια στη Δραματική Σχολή του Π. Κατσέλη. Επιπλέον, σπούδασε Κίνηση, Χορό και Έκφραση πλάι στην FRANCE SCHOTT BILLMANN και είναι πτυχιούχος της μεθόδου χοροθεραπείας με βάση την Πρωτόγονη Έκφραση του ιδρύματος ASSOCIATION POUR LE DEVELOPPEMENT DE L' EXPRESSION PRIMITIVE. Έχει μελετήσει πλάι στο Δ. Ροντήρη Αρχαία Ελληνική Τραγωδία, Δημοτικό τραγούδι και Ελληνικούς χορούς. Έχει παίξει σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό , τηλεοπτικές σειρές και σκηνοθετήσει Αρχαία Ελληνική Τραγωδία, Όπερα, Μουσικοθεατρικές παραστάσεις και έργα από το παγκόσμιο θεατρικό ρεπερτόριο. Το 1993 ίδρυσε τις Μορφές Έκφρασης.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Θέατρο Μορφές Έκφρασης

Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα

Τηλέφωνο: 210 3464903, 210 3464002

Email για την υποτροφία: meakroaseis@gmail.com

www.morfesekfrasis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

--------------------------ΠΝΟΗ ΕΛΠΙΔΑΣ


Αγοράστε έργα τέχνης