THEATROLOGA KAI ALLA : Ένας υπέροχος άνθρωπος... Bookmark and Share

24.8.16

Ένας υπέροχος άνθρωπος...


Ο Ανδρέας Μπάρκουλης σε κάποιο καμαρίνι θεάτρου
 με τα χαρτιά στα χέρια.
 

   
        Ο Ανδρέας Μπάρκουλης ακολούθησε το όνειρό του από πολύ μικρός. Αντιλήφθηκε το ταλέντο του και όπως πολλοί νέοι εκείνη την εποχή, στα τέλη της δεκαετίας του ’50, θέλησε να ξεφύγει ίσως από τα οδυνηρά γεγονότα του β’ Παγκοσμίου πολέμου που έζησε εκείνη η γενιά των μετέπειτα μεγάλων πρωταγωνιστών.
        Η μοίρα ήταν καλή μαζί του και παίρνοντάς τον από το χέρι τον οδήγησε σε μια λαμπρή καριέρα που πολλοί πρωταγωνιστές και μη της γενιάς αυτής -και όχι μόνο- θα ζήλευαν. Πρωταγωνίστησε σε πάνω από εκατό ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και έκανε τρεις γάμους που έμελαν να τον σημαδέψουν καθώς ο Ανδρέας Μπάρκουλης έδειχνε, και μάλλον ήταν, ένας βαθειά ευαίσθητος άνθρωπος, μια «ψυχούλα» όπως τον χαρακτήριζαν αυτοί που τον ήξεραν από κοντά αλλά και μια δυνατή προσωπικότητα που στεκόταν γερά στα πόδια της.
Με την πρώτη του σύζυγο, Αλέκα Στρατηγού, επίσης ηθοποιό, που μας άφησε πολύ νωρίς.



        Τα τελευταία του χρόνια σώπασαν τα χειροκροτήματα αλλά ίσως έτσι έπρεπε να γίνει, δεδομένων των προβλημάτων υγείας που είχε, αλλά πάντα ο κόσμος έδειχνε την αγάπη του προς αυτόν, κυρίως μέσω των τηλεθεάσεων που «χάριζε» στις ταινίες του αλλά και από κοντά, υπήρχαν άνθρωποι που τον επισκέπτονταν στο σπίτι του ηθοποιού κατά καιρούς και του έδειχναν πόσο τον αγαπούσαν, αυτόν, τον μεγάλο πρωταγωνιστή, τον υπέροχο άνθρωπο.
 
Ε.Β.
Φωτογραφία: www.queen.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

--------------------------ΠΝΟΗ ΕΛΠΙΔΑΣ


Αγοράστε έργα τέχνης