THEATROLOGA KAI ALLA : Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης προτείνει... Bookmark and Share

11.4.24

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης προτείνει...

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης προτείνει

για όλη την οικογένεια

CLASSICAL BALLET


ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ


Ένα αγαπημένο παραμύθι σε μια ονειρεμένη παράσταση κλασικού μπαλέτου !

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 & ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024


CHRISTMAS THEATER



Η αριστουργηματική μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ και η απαράμιλλη τέχνη του κλασικού χορού θα μας παρασύρουνσε έναν ονειρικό κόσμο μέσα από τη «Σταχτοπούτα», το αγαπημένοπαραμύθι των παιδικών μας χρόνων! Τα πλούσια σκηνικά, οι υποβλητικοί φωτισμοί,τα λαμπερά κοστούμια, οι εξαίρετοι σολίστ και το corps de ballet του ClassicalBallet Of Eastern Europe συνθέτουν μια εντυπωσιακή παραγωγή, ένααληθινό παραμυθένιο θέαμα που θα γοητεύσει μικρούς και μεγάλους!


Η φαντασμαγορική ατμόσφαιρα της «Σταχτοπούτας»,του κοσμαγάπητου παραμυθιού του Σαρλ Περρώ που συγκινεί εδώκαι δύο σχεδόν αιώνες το κοινό σε όλο τον κόσμο, ζωντανεύει στη σκηνή του ChristmasTheater.


Η «Σταχτοπούτα» είναι έναδιάσημο παραμύθι που το έγραψε ένας διάσημος παραμυθάς, ο Σαρλ Περρώ (1628-1703),που έζησε στη Γαλλία και του άρεσε να περιδιαβαίνει τα χωριά και να ακούειλαϊκές ιστορίες. Στα 1697, δημοσίευσε τη συλλογή Τα παραμύθια της ΜητέραςΧήνας, όπου περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, η «Σταχτοπούτα», η «Κοκκινοσκουφίτσα»,ο «Παπουτσωμένος γάτος» και άλλες διηγήσεις για μικρά καιμεγάλα παιδιά, οι οποίες αγαπήθηκαν από πολλές γενιές αναγνωστών.


Οι ιστορίες του Περρώ μάγεψαν κατά καιρούςμεγάλους συνθέτες –και όχι μόνο– από διάφορες χώρες. Ένας από αυτούς ήτανο Σεργκέι Προκόφιεφ(1891-1953), ο σπουδαίος Ρώσος μουσουργός πουσυνέθεσε υπέροχες μελωδίες –σοβαρές και κωμικές– για τη χορευτική εκδοχήτης «Σταχτοπούτας». Του πήρε τέσσερα χρόνια να γράψει τη μουσική(1940-1944). Το έργο του πρωτοπαρουσιάστηκε από το Μπαλέτο Μπολσόι με μεγάληεπιτυχία στα 1945 σε χορογραφία του Ροστισλάβ Ζαχάροφ με τη θρυλικήμπαλαρίνα Γκαλίνα Ουλάνοβα στον πρωταγωνιστικό ρόλο.  


INTERNATIONALCLASSICAL BALLET
To Classical Ballet of Eastern Europe δημιουργήθηκε το 1945 στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας. Η Όπερα της πόλης και ηΕθνική Ακαδημία Μπαλέτου φιλοξενούν κάθε καλοκαίρι το διάσημο Διεθνές ΦεστιβάλΚλασικού Μπαλέτου Ανατολικής Ευρώπης στο οποίο συμμετέχουν και έχουν βραβευτείμεγάλοι σολίστ και χορευτές από τα πιο γνωστά μπαλέτα της Ανατολικής Ευρώπης(Ρωσία, Ουκρανία, Καζακστάν, Μολδαβία, Λευκορωσία, Βουλγαρία κ.α.). Κάθε χρόνοτο μπαλέτο προσκαλεί σολίστ και χορευτές που βραβεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνιακαι με την συμμετοχή τους οργανώνει την περιοδεία του σε όλο τον κόσμο με μιαδιάσημη παράσταση κλασικού μπαλέτου. Το Classical Ballet Of Eastern Europeέρχεται στην Αθήνα τον Απρίλιο, για να παρουσιάσει την Σταχτοπούτα.



ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
CHRISTMAS THEATER
Μπαλέτο σε δύο πράξεις
Μουσική: Σεργκέι Προκόφιεφ
Λιμπρέτο: Νικολάι Βολκόφ
Χορογραφία: Ροστισλάβ Ζαχάροφ σε διασκευή του Σεργκέι Μπομπρόφ
Σκηνικά – Κοστούμια: Ντμίτρι Τερμπάτζι
Βασισμένο στο παραμύθι του Σαρλ Περρώ
Με τους Κορυφαίους Σολίστ και το Corps De Ballet του Classical Ballet



ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 στις 20.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 στις 12.00 και στις 17.00


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΤΗΡΙΩΝ:
ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ : 50 Ευρώ
Α ΖΩΝΗ: 40 Ευρώ
Β ΖΩΝΗ: 35 Ευρώ
Γ ΖΩΝΗ: 30 Ευρώ
Δ ΖΩΝΗ: 25 Ευρώ
Ε ΖΩΝΗ: 15 Ευρώ
ΘΕΣΕΙΣ ΑΜΕΑ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 211-7701700): 15 ευρώ
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια (211-7701700)


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 211 77 01700, www.more.com & www.ct.gr



Κατεβάστε το δημοσιογραφικό υλικό εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

--------------------------ΠΝΟΗ ΕΛΠΙΔΑΣ


Αγοράστε έργα τέχνης